Projectes

Planeta de foc

En aquest dramàtic moment en què hem pres consciència que la trentena de guerres al món, com la d’Ucraïna, provoquen sofriments atroços i evitables en milions de persones, un conte, El Planeta del foc, ens convida als grans i petits a reflexionar i a actuar.  Si els habitants del planeta blau no ens organitzem per aturar les guerres, aquestes ens faran desaparèixer com a espècie.

Més informació

 

Aturem les guerres

Compromís immediat per aturar les guerres!

La guerra a Ucraïna està esdevenint, una vegada més, una guerra mundial entre potències en un país, on la població ucraïnesa hi posa els morts i en pateix la destrucció directa, mentre que les poblacions d’altres països hi posen diners, armes, soldats, empobriment i pèrdua de drets i llibertats.

La guerra mundial a Ucraïna, si no l’aturem, pot ser l’espoleta de la guerra nuclear que relativitza totes les altres emergències. No fer res per aturar-la és la resposta més insensata davant una amenaça tan tràgica com la de jugar amb la mort de milions de persones i arriscar-nos a l’extermini. Ha arribat el moment de respondre amb contundència a l’emergència de la guerra i de l’amenaça atòmica. Si avui no som actius, demà serem radioactius?

Com a persones, com a famílies, com a membres d’organitzacions socials, polítiques, econòmiques, religioses... ens comprometem...

Més info

Batec - no volem pagar

Madrid promet inversions per la xarxa ferroviària a Catalunya que no arriben mai. De tots els diners que pressuposten, la major part mai s'arriben a gastar en millorar els trens de la RENFE que agafem la majoria. El desastre de la RENFE a Catalunya té reponsables i és hora de començar a assenyalar-los. T'hi sumes?

Més informació

 

Re-evolució noviolenta o extermini

Una nova i gran re-evolució global està emergint i és imprescindible per aturar el quasi inexorable auto-extermini total de l’actual civilització i de gran part de les formes de vida, especialment la humana, del planeta Terra.

L’emergència és mundial, i la re-evolució cap a una nova civilització serà global o l’extermini serà total. Cal, per tant, aturar els desequilibris i les violències – físiques, culturals i estructurals- que els provoquen.

Més informació

 

Silenci Rebel

Aquesta campanya neix el juny del 2018 quan un grup de persones fa silenci davant els jutjats de Tarragona contra la repressió i per la llibertat, denunciant el retrocés en les llibertats i els drets de la ciutadania. Des del 12 de febrer de 2019, també fan la mateixa acció davant el Tribunal Suprem de Madrid mentre duri el judici el procés.

El seu principal objectiu és demanar als jutges, fiscals i policies que no estiguin d’acord amb les mesures provisionals, les qualificacions de delictes i atestats policíacs, es rebel·lin contra la injustícia.

Més informació

 

Sistema civil de defensa noviolenta

No pot ser que, davant d'una guerra més, per falta d'una alternativa Civil de Defensa Noviolenta, la població només pugui triar entre recolzar la guerra (amb més armes, més soldats, més pressupost...) o aturar la guerra (amb més manifestacions antimilitaristes i pel desarmament, més crides al diàleg, més anàlisis sobre els causes de la guerra..).

Aquest projecte vol plantejar com podria ser aquest Sistema Civil de Defensa Noviolenta a Catalunya, tant en la fase actual, com en el cas d'esdevenir un estat independent.

Més informació

 

Via Laietana, 43: repressió i tortura

La Comissió de la Dignitat i la sectorial de represaliades de l’ANC convoquen dos dimarts al mes una protesta per denunciar els maltractaments i les tortures que durant dècades s'han produit a la comissaria de la policía nacional que hi ha a Via Laietana, 43

Amb la seva denúncia també reclamen que l’edifici es converteixi en un centre d’interpretació i memòria de la repressió.

Més informació

 

Col·lapsar restaurants sense carta en català

Plataforma per la Llengua mobilitza el 18 de febrer una seixantena de voluntaris per denunciar la vulneració dels drets lingüístics dels consumidors en dos establiments de les cadenes Five Guys i Surf House. I en un mes ha aconseguit que la cadena de restaurants Surf House Barcelona incorpori el català a la carta.

més informació

 

Ni un euro per a la repressió

La campanya Ni un euro per a la repressió neix per exercir el dret a la desobediència civil amb l’objecció de consciència a la despesa repressiva de l’Estat Espanyol: la monarquia, la cúpula judicial i les forces policials.

Més informació

 

Fam de llibertat

Dejunis públics i col·lectius, portats a terme arreu del país per persones implicades cadascuna segons les seves possibilitats i lliure compromís.

Més infomació

 

Plantem cara als tancs

Plantem cara als tancs, imaginaris o reals, que volen fer-nos por.

Quan hi ha soroll de sabres, més val prevenir que arribar tard.

Per fer front a una amenaça cal dissuadir el presumpte agressor i la millor dissuasió és assumir la por i plantar cara.

Amb una bandera blanca, senyal internacional d’alto el foc, de treva, de diàleg…

Un, dos, 10, 50, 100… combatents noviolents davant els tancs, barrant-los el pas…

Sense pedres, amb somriures i amb l’arma poderosa de l’humor.

Soldats i policies: només volem decidir, no cal que ens allibereu de res ni de ningú, torneu a casa, no us volem  cap mal!

Per una nova i, també antiga, forma de lluita: Combatents de l’Arc Iris

Més informació