Què fem

En aquest web posem a l’abast de tothom recursos i formacions sobre noviolència.

Campanyes recents

10 Decàlegs d’En Peu de Pau sobre la lluita noviolenta, després de 1O

Fam de Llibertat que neix el 2017 per organitzar dejunis en cadena

Prou Ostatges  que neix el 2018, i es reforça amb la #vagadefam dels presos, amb l’objectiu d’organitzar dejunis en cadena

Formació

      

Des de l’octubre 2017 es realitzen, sota demanda, tallers sobre lluita noviolenta (actituds, estratègia i acció noviolentes). L’objectiu és preparar i enfortir la ciutadania en les capacitats de la lluita noviolenta, per a la transformació ètica dels conflictes.

Contacte per sol·licitar tallers: info@femnoviolencia.cat

Recursos bàsics

En l’apartat recursos podreu trobar vídeos, llibres i textos sobre la noviolència, aquí us en fem un recull dels bàsics:

Vídeos sobre les principals les principals lluites noviolentes d’arreu del món

1. Perquè funciona la resistència civil?

L'èxit de la resistència civil - Erica Chenoweth 

2. El secret d’una eficaç resistència noviolenta

Jamila Raqib, és directora executiva d'Albert Einstein Institution. Promou la resistència civil noviolenta, ha estat inspirada en la creativitat i el valor de persones a tot el món, que estudien i practiquen l'acció noviolenta. Conferència presentada per TED.

3. Una força més poderosa. La independència de l’Índia 

Gandhi amb la seva resistència civil noviolenta, amb una meditada estratègia i molta perseverança aconseguí la independència de l'Índia de l'imperi britànic

4. Una força més poderosa. La fi de la segregació racial a Nashville

James Lawson, passa tres anys estudiant el treball de Gandhi en l'Índia. El 1960 lidera accions noviolentes de protesta a Nashville en contra de la segregació racial. Moviment pels drets civils, una lluita per la llibertat i la igualtat, per tenir accés a drets civils davant la llei, als grups que no els tenen.

5. Una força més poderosa. Acabar amb l’apartheid a Sudàfrica

Mkhuseli Jack, manté una disciplina de vagues de fam, empresonaments repetits, on es guanya la lleialtat dels negres sud-africans i el respecte de la comunitat blanca. En 1985, el Congrés Nacional Africà (ANC), inicia un pla de resistència noviolenta, amb boicots comercials, i sota la repressió del règim que no redueix l'acció noviolenta. 

6. Com començar una revolució pacífica

Documental sobre Gene Sharp. 

7.  Noviolència

Programa Latituds TV3: Moviments socials de tot el món opten per la noviolència com a forma de lluita. Uns contra les dictadures que els oprimeixen i que violen els drets humans, altres, en països democràtics contra la pèrdua de drets socials i laborals. 

8. Insubmissió

Programa Latituds TV3: La insubmissió i la desobediència civil plantegen el debat entre legalitat i legitimitat amb la influència de grans líders no violents, com Gandhi o Luther King.

9. Saber +: Rosa Parks (per infants)

Podeu trobar altres vídeos al nostre canal de Youtube.