Què fem

La lluita intel·ligent

Des de Lluita Noviolenta (LNV) volem promoure el coneixement i la pràctica de la lluita noviolenta especialment entre els moviments i organitzacions en lluita pels drets humans, tant d’alliberament social com nacional.

Entenemi la lluita noviolenta com una lluita que renuncia a la violència per aconseguir un objectiu clar, assolible i equitatiu, i ho fa amb una estratègia, unes actituds, campanyes, accions i tàctiques coherents de:

  • Diàleg
  • Denúncia
  • No-cooperació
  • Desobediència civil
  • Creació d’alternatives

Intentem integrar els diferents corrents de la noviolència. Entenem que la promoció de la lluita noviolenta inclou tant la noviolència “tàctico-política” com la noviolència “estil de vida-holística”; un convenciment profund que pot millorar l’efectivitat en moments clau; una acció coherent entre mitjans i fins que contribueix a transformar els conflictes amb més profunditat.

Partim de la identificació d'un conflicte o d'una situació que considerem inacceptable i a la qual volem objectar. L'aposta per la lluita noviolenta, lluny de la passivitat, ens obliga a denunciar i combatre activament les injustícies, la violació dels drets, els abusos i les violències dels poders establerts.

Oferim:

RECURSOS

En aquest web posem a l’abast de tothom recursos sobre la noviolència.

En l'apartat de recursos hi ha una base de dades on podràs localitzar llibres, vídeos i textos. També pots consultar molts vídeos seleccionats al canal de youtube https://www.youtube.com/c/LluitaNoviolenta 

 

CAMPANYES

En l'apartat de campanyes podràs trobar informació sobre. projectes, campanyes i accions noviolentes com:

FORMACIÓ

Des de l’octubre 2017 es realitzen, sota demanda, tallers sobre lluita noviolenta (actituds, estratègia i acció noviolentes). L’objectiu és preparar i enfortir la ciutadania en les capacitats de la lluita noviolenta, per a la transformació ètica dels conflictes.

El més recent, novembre 2022: La Noviolència. Estratègia i mètodes de lluita pels Drets i la Justícia.

Contacte per sol·licitar fromacions: info @ lluitanoviolenta.cat

      

XIRINACS

Afavorim el coneixement de la vida i aportacions de Lluís Maria Xirinacs, el “Xiri”,  que ha estat el capdavanter de la lluita noviolenta amb les seves decidides i perseverants plantades davant la Model, al Senat o la Plaça Sant Jaume, les 9 vagues fam per forçar la creació de l’Assemblea de Catalunya, per l’aministia… El senador més recolzat (amb quasi mig milió de vots) i candidat al premi Nobel de la Pau. És l’ànima vivent que inspira el procés, el referent per a milions de catalans i un gran desconegut per a molts joves.