Estat de Pau

“Construir un estat segur i en pau”

 

El llibre Construir un Estat segur i en pau és una contribució al diàleg social sobre la seguretat i la defensa. Dóna arguments perquè els Estats, com pot esdevenir Catalunya en el futur, abordin els conflictes des d’una perspectiva no militar i abandonin la defensa armada com a pilar de la seguretat.

Estat de pau llibre

Descarrega't el díptic

Descarrega't el llibre

Tota la infomació al web www.estatdepau.cat

 

La vigília de la manifestació de l’11S del 2102, persones significades del moviment català per la pau – Arcadi Oliveres, Pepe Beúnza, Alfons Banda.. van participar en la roda de premsa, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, per reforçar la crida a favor d’una actitud pacífica i noviolenta no solament en la concentració de l’endemà sinó en tot el procés endegat vers la sobirania.

Declaració de l’Assemblea Nacional Catalana del 10 de setembre de 2012

  • L’ANC es reafirma en el seu objectiu de promoure l’assoliment i constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic, de forma pacífica. I per això declara que:
  • Les accions i mobilitzacions que promourà per tal d’aconseguir aquest objectiu es regiran seguint els principis i pràctiques de l’acció noviolenta, i expressa que rebutjarà la realització de qualsevol mena d’acte que pugui tenir elements de violència física o material o que atempti a la dignitat i respecte de les persones
  • Es per això que volem fer explícita la voluntat que la Marxa sobre Barcelona, la primera gran acció convocada per l’ANC esdevingui un dia de lluita i revindicació totalment pacífica i cívica
  • Per això s’ha dotat d’un grup d’assessors que l’ajudin a dissenyar i implementar una estratègia de prevenció de conflictes violents, i per la formació teòrica i pràctica dels seus afiliats

 

D’aquest fet sorgí el col·lectiu Pau i Treva que elaborà el document que presentà el dia 30 de gener de 2013 i que va rebre més de 4000 suports. (vegis http://estatdepau.cat/pauitreva2/)

El següent pas del col·lectiu Pau i Treva va ser endegar un seminari anomenat Estat de Pau que durant 6 mesos va elaborar el document “Catalunya, nació de pau” amb un Annex amb “Pistes per fer front als perills, riscos i amenaces plantejats”.

Aquest document fou presentat públicament del 27 de novembre al Col·legi de Periodistes. També es va lliurar al President de la Generalitat, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a diversos membres del Consell Assessor de la Transició, a la Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, als presidents de la Federació Catalana d’ONG i del Consell de de Foment de la Pau. Es van rebre més de 2000 adhesions.

Els membres del seminari Estat de Pau que van signar el document:

Jordi Armadans, director de FundiPau.

Alfons Banda, coordinador del Comitè internacional de FundiPau. (+)

Pepe Beúnza, objector de consciència (1971). Col·lectiu Pau i Treva.

Núria Breu, del grup Gent de Pau i del Col·lectiu Pau i Treva.

Joan Contijoch, demòtic antimilitarista. Col·lectiu Pau i Treva.

Felip Daza, codirector de NOVACT Institut Internacional per l’Acció Noviolenta.

Lluís Fenollosa, pacifista, del consell de Nova-Innovació Social.

Josep Lluís Gordillo, del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Jaume Llansó, insubmís i emprenedor.

Xavier Masllorens, president de FundiPau.

Martí Olivella, objector (1975) i president de Nova-Innovació Social.

Pere Ortega, president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Àlvar Roda, secretari de la Fundació Universitat de la Pau de Sant Cugat.

Fèlix Saltor, aprenent de noviolent.

Maria Gabriela Serra, Centre Delàs d’Estudis per la Pau, FundiPau i activista.

Lluís Sobrevia, objector de consciència (1977). Col·lectiu Pau i Treva.

Jordi Urgell, investigador per la pau.

Eduard Vinyamata, conflictòleg i director del Campus per la Pau (UOC)

Durant 2014, hem continuat la recerca per anar donant respostes a diverses preguntes que alguns polítics i entitats ens van plantejar.

 

Tota la infomació al web www.estatdepau.cat