Qui som

Qui som - femnoviolencia

 

Som gent diversa que afavorim la promoció i la capacitació en la lluita noviolenta a Catalunya, seguint les passes de referents com Gandhi, Luther King o bé Xirinacs.

Som col·lectius formats per persones implicades en lluites noviolentes catalanes com l’objecció de consciència, el suport a Xirinacs, la Marxa de la Llibertat, l’amnistia, la insubmissió, la Crida, el 0,7%, contra la guerra, la PAH,  Aigua és vida, el 15M, l’ANC, Òmnium, els CDRs, En Peu de Pau, Fam de Llibertat o Prou Ostatges.

La noviolència és la nostra força, una força més efectiva que la violència i que la passivitat. Des de fa anys hem anat incorporant els elements clau de l’actitud, l’estratègia i les accions noviolentes practicades arreu del món.

L’1 i el 3 d’octubre molta gent ens vàrem posar a prova i responguérem, com sempre, amb coratge i dignitat. Si molta de la resistència noviolenta ha estat espontània i intuïtiva, què no serem capaços de fer amb més formació i organització per a l’acció!

Les lluites noviolentes de Gandhi, King i Xirinacs no foren imparcials. A casa nostra, tampoc foren imparcials les mobilitzacions noviolentes per l’amnistia, l’autogovern de Catalunya, l’objecció de consciència, contra les guerres, de la PAH o del 15M.

@lluitaNV  // info@lluitanoviolenta.cat

La lluita noviolenta

Partim de la identificació d'un conflicte o d'una situació que considerem inacceptable i a la qual volem objectar. L'aposta per la lluita noviolenta, lluny de la passivitat, ens obliga a denunciar i combatre activament les injustícies, la violació dels drets, els abusos i les violències dels poders establerts.

La noviolència consisteix en la bona voluntat de no voler xocar, d’acceptar el contrari, de situar el propi interès en el context que l’envolta, i en l’aguda intel·ligència per convertir les reaccions en retroaccions. Conjuntar forces oposades per fer-les complementàries.

Lluís Ma. Xirinacs

El secret d'una eficaç resistència noviolenta

Jamila Raqib