Iniciativa dejunis en cadena desembre 2018

Resultado de imagen de prouostatges

L’existència a Catalunya de dirigents polítics i socials que no poden exercir la seva tasca cívica o el seu mandat electoral en ser perseguits per la justícia, a causa de les seves activitats polítiques democràtiques, suposa una violació dels drets humans i polítics més elementals a la qual cap demòcrata no s’hauria d’acostumar ni n’hauria de ser còmplice, amb independència de la seva ideologia política o model de país.

A iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana i en col·laboració amb altres col·lectius i entitats, promovem l'acció d’un dejuni col·lectiu. Campanya amb prouostatges.cat

 

Iniciativa dejunis en cadena de la tardor de 2017

Fam de Llibertat és una plataforma ciutadana integrada solidàriament per totes les persones que ens hi anem inscrivint. Els iniciadors érem amics de Lluís Maria Xirinacs.

Acollim els que dejunen per la llibertat. El dejuni col·lectiu i rotatiu com una crida a la reflexió per:

  • Reforçar la convivència ciutadana, amb l’escolta activa i el diàleg entre tothom.
  • Honorar els resistents noviolents i fer costat a tots els ferits de l’1 d’octubre.
  • La llibertat dels Presos Polítics i solidaritat amb tots els imputats.

Un dejuni prudent no és un acte de privació ni de patiment: és un procés de regeneració cel·lular, de neteja del cos i d’enfortiment de l’esperit, d’entre 24h i una setmana, no més. Segueix les indicacions d’aquesta web  i no posis en risc la teva salut en cap cas.

Què volem?

Tan bon punt un representant del poble o un càrrec polític sigui sancionat, inhabilitat o condemnat per defensar els drets de ciutadania, com el dret a decidir, iniciarem un dejuni col·lectiu que s’escamparà imparable per tot el país fins aconseguir que pugui tornar a exercir les seves funcions amb normalitat.

Un dejuni públic i col·lectiu, distribuït arreu del país amb persones que dejunen fent relleus durant dos dies o fins a una setmana cadascuna, segons les seves possibilitats i lliure compromís.

El dejuni ens fa més conscients com a persones i ens enforteix com a poble; depura els nostres cossos i ens vincula com a membres d’una xarxa silenciosa que teixeix lligams solidaris en cada població.

Un dejuni prudent no és una vaga de fam. No és un acte de privació ni de patiment: és un procés de regeneració cel·lular, de neteja del cos i d’enfortiment de l’esperit. Un dejuni col·lectiu no es fa contra ningú, no és un xantatge: és un procés voluntari de confiança en un mateix, de solidaritat amb els altres i d’enfortiment comunitari.

Recursos 

1. Les normes del dejuni clàssic.

Descarrega aquí el document.

2. Els dejunis: aspectes a tenir en compte, els efectes, els riscos, consells, realimentació i el ritual d'iniciació.

Descarrega aquí el document. 

3. Recull de dejunis notables.

Descarrega aquí el document. 

4. Decàleg d'En Peu de Pau de com fer un dejuni col·lectiu.

Enllaç aquí 

5. Compromís cordial de Fam de Llibertat

Descarrega aquí el document. 

6. Tots els PDF