El planeta del foc

 

En aquest dramàtic moment en què hem pres consciència que la trentena de guerres al món, com la d’Ucraïna, provoquen sofriments atroços i evitables en milions de persones, un conte, El Planeta del foc, convida grans i petits a reflexionar i a actuar. Si els habitants del planeta blau no ens organitzem per aturar les guerres, aquestes ens faran desaparèixer com a espècie.

Descarrega't el llibre i les guies didàctiques per a infants i joves en PDF:

 

Decarregat el conte en PDF          

També en format bookcreator en català

También en bookcreator en castellano

També unitats didàctiques per a

Scratch Junior Tactile

esquema mapa conceptual educativo blanco (9).png

Unitat 1: El planeta del foc

Unitat 2: El planeta blau

Unitat 3: El planeta del foc en 3D

Una primera passa, pot ser contribuir a enfortir iniciatives civils de forces de pau, de resistència i de defensa noviolentes:

Agraeix l’obsequi del conte El planeta del foc fent la teva contribució al compte de NOVACT a FIARE (BANCA POPOLARE ETICA SCPA): ES32 1550 0001 2200 1566 4329 i tria en quines iniciatives vols col·laborar.

 

Projectes

Indica, si vols, per a quin dels dos projectes (DefensaNoviolenta o Forcesdepau):

 

Micromecenatge

També es va poder participar directament al micromecenatge de NOVACT  (tancat: objectiu aconseguit)

        

Iniciatives complementàries

Pots fer també la teva contribució directament a altres iniciatives complementàries:

Si vols més informació i formació, la trobaràs a:

 

Exemplars:

Sol·licita més exemplars del conte El planeta del foc i de les guies didàctiques aquí

o a info@lluitanoviolenta.cat

 

Organitzacions distribuïdores del conte El planeta del foc:

Ajuntament de Reus, Casal dels Infants del Raval, Centre de Lectura de Reus, Centres de Recursos Pedagògics (Dep. Educació. Gencat), Consell Local x la República d'Arbúcies, Convivialisme, Coordinadora ONG comarques gironines, Cristianisme i justícia, Crític, Escola Cultura de Pau, Escoles d'Arbúcies, Esplais catalans, Fons Català de Cooperació, Fundació Carta de la pau dirigida a l’ONU, Fundació Vidabona, Homes Igualitaris, Institut Català Internacional per la Pau, La Fede, Llibreria Rocaguinarda, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Novact - Institut Internacional per l'Acció Noviolenta, Servei de Biblioteques, Trobada per la Pau. Òmnium Cultural Eixample

 

 

El Planeta del foc a les escoles

Amb l'ajut les guies didàctiques per a infants i joves, El Planeta de foc és treballa a escoles com ho han fet els alumnes de visual i plàstica de 3r d'ESO de l'institut Montsoriu d'Arbúcies. Allí s'hi van repartir 700 contes i aquest n'ha estat un dels resultats: